Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
KURČA V ALOBALE II.
Kategória:
1 kurča, soľ, mleté čierne korenie, 3 lyžice kečupu, 80 g údenej slaniny, 80 g tvrdého syra, 80 g cibule, 80 g kapie, 40 g oleja, 50 g masla.
KURČA V ALOBALE II. - príprava
Kurča umyjeme a rozdelíme na porcie, ktoré osolíme
a okoreníme.
Do pekáča vložíme väčší kus alobalu tak, aby z neho prečnieval.
Z alobalu vytvoríme korýtko, do ktorého vložíme porcie kurčaťa, pokvapkáme ich kečupom a poprekladáme striedavo plátkami údenej slaniny, syra, kolieskami cibule a kúskami kapie.
Všetko pokvapkáme olejom a obložíme kúskami masla.
Alobal potom dobre uzavrieme.
Po 40 minútach pečenia alobal otvoríme, pokvapkáme vypečenou šťavou a pečieme dovtedy, kým sa nevytvorí
na povrchu pekná zlatistá kôrka.
Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Podobné recepty
KURČA V ALOBALE II. - príprava
a okoreníme.
Do pekáča vložíme väčší kus alobalu tak, aby z neho prečnieval.
Z alobalu vytvoríme korýtko, do ktorého vložíme porcie kurčaťa, pokvapkáme ich kečupom a poprekladáme striedavo plátkami údenej slaniny, syra, kolieskami cibule a kúskami kapie.
Všetko pokvapkáme olejom a obložíme kúskami masla.
Alobal potom dobre uzavrieme.
Po 40 minútach pečenia alobal otvoríme, pokvapkáme vypečenou šťavou a pečieme dovtedy, kým sa nevytvorí
na povrchu pekná zlatistá kôrka.
Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.