Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
KURČA PO HOLANDSKY
Kategória:
1 kurča, 50 g masla, 2 dl bieleho vína alebo vývaru z masoxu, 1/8 l smotany, 30 g hladkej múky na zahustenie šťavy, trochu mletej sladkej papriky, mleté čierne korenie, šťava z citróna
KURČA PO HOLANDSKY - príprava
Kurča umyjeme a po povrchu i vnútri osolíme.
Na pekáči rozohrejeme maslo, vložíme do neho kurča hruďou dole, dáme do rúry a pečieme.
Počas pečenia ho polievame do šťavy a občas dolievame
do šťavy trochu vína alebo vývaru.
Pred dopečením kurča obrátime a nepolievame, aby sa vytvorila kôrka.
Pečieme ¾ hodiny až hodinu.
Šťavu z upečeného kurčaťa zahustíme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku, pridáme trochu mletej sladkej papriky, podľa chuti mleté čierne korenie, citrónovú šťavu, zalejeme zvyškom vína alebo vývaru a povaríme.
Zahustenú šťavu podávame osobitne.
Podávame s varenými zemiakmi alebo dusenou ryžou.
Vhodný je tiež šalát zo surovej zeleniny
Podobné recepty
KURČA PO HOLANDSKY - príprava
Na pekáči rozohrejeme maslo, vložíme do neho kurča hruďou dole, dáme do rúry a pečieme.
Počas pečenia ho polievame do šťavy a občas dolievame
do šťavy trochu vína alebo vývaru.
Pred dopečením kurča obrátime a nepolievame, aby sa vytvorila kôrka.
Pečieme ¾ hodiny až hodinu.
Šťavu z upečeného kurčaťa zahustíme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku, pridáme trochu mletej sladkej papriky, podľa chuti mleté čierne korenie, citrónovú šťavu, zalejeme zvyškom vína alebo vývaru a povaríme.
Zahustenú šťavu podávame osobitne.
Podávame s varenými zemiakmi alebo dusenou ryžou.
Vhodný je tiež šalát zo surovej zeleniny