Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


KURČA PO HOLANDSKY
Kategória: 
1 kurča, 50 g masla, 2 dl bieleho vína alebo vývaru z masoxu, 1/8 l smotany, 30 g hladkej múky na zahustenie šťavy, trochu mletej sladkej papriky, mleté čierne korenie, šťava z citróna

KURČA PO HOLANDSKY - príprava

    Kurča umyjeme a po povrchu i vnútri osolíme.
    Na pekáči rozohrejeme maslo, vložíme do neho kurča hruďou dole, dáme do rúry a pečieme.
    Počas pečenia ho polievame do šťavy a občas dolievame
    do šťavy trochu vína alebo vývaru.
    Pred dopečením kurča obrátime a nepolievame, aby sa vytvorila kôrka.
    Pečieme ¾ hodiny až hodinu.
    Šťavu z upečeného kurčaťa zahustíme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku, pridáme trochu mletej sladkej papriky, podľa chuti mleté čierne korenie, citrónovú šťavu, zalejeme zvyškom vína alebo vývaru a povaríme.
    Zahustenú šťavu podávame osobitne.
    Podávame s varenými zemiakmi alebo dusenou ryžou.
    Vhodný je tiež šalát zo surovej zeleniny
Top