JEMNÉ RAGÚ
Kategória: 
2 lyžice múky, 25 g tuku, 1/2 šálky mäsového vývaru, 1/2 pohára bieleho vína, 150-200 g kuracích pŕs, 100-150 g uvarených kuracích žalúdkov alebo pečene, 3-4 lyžice postrúhaného syra, korenie, soľ, 1/2 citróna

JEMNÉ RAGÚ - príprava

    Trochu múky opražíme na rozohriatom tuku do zlata, podlejeme horúcim mäsovým vývarom, prilejeme víno, pridáme nadrobno pokrájané uvarené mäso, jednu a pol lyžice postrúhaného syra, okoreníme a necháme prejsť varom.
    Zmesou naplníme ohňovzdorné formičky, posypeme postrúhaným syrom a navrch dáme kúsky tuku.
    V horúcej rúre zapekáme asi 20-30 minút do zlata.
    Hotové ozdobíme kolieskami citróna a podávame.
Top