Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
GRILOVANÉ KURČATÁ SO ŠAMPIŇÓNOVOU OMÁČKOU
Kategória:
2 malé kurence, 30 g masla, olej na potretie grilu, 1 lyžica dijonskej horčice, 15 g strúhanky, viazanička žeruchy, mleté čierne korenie, soľ.
Šampiňónová omáčka: 150 g šampiňónov, 60 g masla, 4 lyžice polosuchého bieleho vína, 4 lyžice bieleho vínneho octu, 2 šalotky, 1 strúčik cesnaku, 1 a pol lyžice dijonskej horčice, 15 g múky, 375 ml kuracieho vývaru.
GRILOVANÉ KURČATÁ SO ŠAMPIŇÓNOVOU OMÁČKOU - príprava
Nožnicami na hydinu vystrihneme a odstránime chrbticu kureniec.
Odstránime konce krídel a strmienok.
V koži medzi stehnom a prsnou kosťou vykrojíme otvor
a pretiahneme ním nohu.
Grilovacou ihlou prepichneme kurča od jedného krídla
po druhé.
Ďalšiu ihlu vedieme cez stehná.
Na panvici roztopíme maslo a polovičkou z neho natrieme kurence.
Potom ich osolíme a okoreníme.
Kurence položíme na gril, ktorý sme potreli olejom. Grilujeme 15 minút, počas grilovania ich ešte raz natrieme maslom.
Z druhej strany grilujeme 10 minút.
Kurence znova obrátime, natrieme horčicou a posypeme strúhankou.
Grilujeme ešte asi 10 minút domäkka.
Šampiňónová omáčka: V plytkej mise roztlačíme vidličkou maslo, pridáme k nemu múku a dobre vymiešame.
V rajnici roztopíme polovicu zvyšného masla, pridáme nakrájané šampiňóny a dusíme 3 až 5 minút domäkka.
V inej rajnici roztopíme ostatné maslo a dáme doň šalotku
s cesnakom a opražíme domäkka.
Pridáme víno s octom a pomaly varíme.
Primiešame horčicu, vývar, dusené šampiňóny a 5 minút povaríme.
Do vriacej omáčky pridávame po kúskoch maslo, rozmiešané
s múkou.
Omáčka zhustne, podľa chuti ju osolíme a okoreníme.
Kurence upravíme na taniere.
Ozdobíme žeruchou a polejeme trochou omáčky.
Zvyšok omáčky podávame zvlášť.
Podávame s hranolkami.
GRILOVANÉ KURČATÁ SO ŠAMPIŇÓNOVOU OMÁČKOU - príprava
Odstránime konce krídel a strmienok.
V koži medzi stehnom a prsnou kosťou vykrojíme otvor
a pretiahneme ním nohu.
Grilovacou ihlou prepichneme kurča od jedného krídla
po druhé.
Ďalšiu ihlu vedieme cez stehná.
Na panvici roztopíme maslo a polovičkou z neho natrieme kurence.
Potom ich osolíme a okoreníme.
Kurence položíme na gril, ktorý sme potreli olejom. Grilujeme 15 minút, počas grilovania ich ešte raz natrieme maslom.
Z druhej strany grilujeme 10 minút.
Kurence znova obrátime, natrieme horčicou a posypeme strúhankou.
Grilujeme ešte asi 10 minút domäkka.
Šampiňónová omáčka: V plytkej mise roztlačíme vidličkou maslo, pridáme k nemu múku a dobre vymiešame.
V rajnici roztopíme polovicu zvyšného masla, pridáme nakrájané šampiňóny a dusíme 3 až 5 minút domäkka.
V inej rajnici roztopíme ostatné maslo a dáme doň šalotku
s cesnakom a opražíme domäkka.
Pridáme víno s octom a pomaly varíme.
Primiešame horčicu, vývar, dusené šampiňóny a 5 minút povaríme.
Do vriacej omáčky pridávame po kúskoch maslo, rozmiešané
s múkou.
Omáčka zhustne, podľa chuti ju osolíme a okoreníme.
Kurence upravíme na taniere.
Ozdobíme žeruchou a polejeme trochou omáčky.
Zvyšok omáčky podávame zvlášť.
Podávame s hranolkami.