Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


GRILOVANÉ KURČATÁ  SO ŠAMPIŇÓNOVOU OMÁČKOU
Kategória: 
2 malé kurence, 30 g masla, olej na potretie grilu, 1 lyžica dijonskej horčice, 15 g strúhanky, viazanička žeruchy, mleté čierne korenie, soľ. Šampiňónová omáčka: 150 g šampiňónov, 60 g masla, 4 lyžice polosuchého bieleho vína, 4 lyžice bieleho vínneho octu, 2 šalotky, 1 strúčik cesnaku, 1 a pol lyžice dijonskej horčice, 15 g múky, 375 ml kuracieho vývaru.

GRILOVANÉ KURČATÁ SO ŠAMPIŇÓNOVOU OMÁČKOU - príprava

    Nožnicami na hydinu vystrihneme a odstránime chrbticu kureniec.
    Odstránime konce krídel a strmienok.
    V koži medzi stehnom a prsnou kosťou vykrojíme otvor
    a pretiahneme ním nohu.
    Grilovacou ihlou prepichneme kurča od jedného krídla
    po druhé.
    Ďalšiu ihlu vedieme cez stehná.
    Na panvici roztopíme maslo a polovičkou z neho natrieme kurence.
    Potom ich osolíme a okoreníme.
    Kurence položíme na gril, ktorý sme potreli olejom. Grilujeme 15 minút, počas grilovania ich ešte raz natrieme maslom.
    Z druhej strany grilujeme 10 minút.
    Kurence znova obrátime, natrieme horčicou a posypeme strúhankou.
    Grilujeme ešte asi 10 minút domäkka.

    Šampiňónová omáčka: V plytkej mise roztlačíme vidličkou maslo, pridáme k nemu múku a dobre vymiešame.
    V rajnici roztopíme polovicu zvyšného masla, pridáme nakrájané šampiňóny a dusíme 3 až 5 minút domäkka.
    V inej rajnici roztopíme ostatné maslo a dáme doň šalotku
    s cesnakom a opražíme domäkka.
    Pridáme víno s octom a pomaly varíme.
    Primiešame horčicu, vývar, dusené šampiňóny a 5 minút povaríme.
    Do vriacej omáčky pridávame po kúskoch maslo, rozmiešané
    s múkou.
    Omáčka zhustne, podľa chuti ju osolíme a okoreníme.
    Kurence upravíme na taniere.
    Ozdobíme žeruchou a polejeme trochou omáčky.
    Zvyšok omáčky podávame zvlášť.
    Podávame s hranolkami.
Top