Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
PEČENÁ KAČKA S ČERVENOU KAPUSTOU
ĽahkýFairly expensive
Príprava
Varenie
Kategória:
Pečená kačka výborne chutí s lokšami a červenou kapustou. Je to nezameniteľná chuť a tá vôňa !
Ingrediencie
Pre 6 Osoba(y)
Suroviny
- 1 kačka
- 1 ks červená kapusta
- soľ. rasca, čierne korenie, majoránka
- ocot
- cibuľa
- červené víno
- olej
- borievka
PEČENÁ KAČKA S ČERVENOU KAPUSTOU - príprava
- Kačku očistíme, dobre osolíme – necháme trochu postáť (ideálne cez noc), posypeme rascou, prikryjeme, nepodlievame a dáme piecť do vyhriatej rúry na 130 stupňov. Dôležité je piecť ju pomaly cca 3- 4 hodiny. Netreba ju vôbec otvárať.
- Kapustu nakrájame na tenké rezance, posolíme necháme postáť.
Na olej dáme nakrájanú cibuľu, opražíme, pridáme trochu cukru, pomiešame. Pridáme kapustu a premiešame, pridáme trochu rasce, čierneho korenia, borievku.
Podlejeme trochu vodou a prikryté dusíme.
Na dochutenie cca po polhodinke prilejeme 2dcl červeného vína. Ak je treba pridáme trochu octu, vína a majoránky. Ako prílohu podávame domácu knedľu alebo lokše.
Podobné recepty
Pečená kačka výborne chutí s lokšami a červenou kapustou. Je to nezameniteľná chuť a tá vôňa !
Ingrediencie
Pre 6 Osoba(y)
Suroviny
- 1 kačka
- 1 ks červená kapusta
- soľ. rasca, čierne korenie, majoránka
- ocot
- cibuľa
- červené víno
- olej
- borievka
PEČENÁ KAČKA S ČERVENOU KAPUSTOU - príprava
- Kačku očistíme, dobre osolíme – necháme trochu postáť (ideálne cez noc), posypeme rascou, prikryjeme, nepodlievame a dáme piecť do vyhriatej rúry na 130 stupňov. Dôležité je piecť ju pomaly cca 3- 4 hodiny. Netreba ju vôbec otvárať.
- Kapustu nakrájame na tenké rezance, posolíme necháme postáť.
Podlejeme trochu vodou a prikryté dusíme.
Na dochutenie cca po polhodinke prilejeme 2dcl červeného vína. Ak je treba pridáme trochu octu, vína a majoránky. Ako prílohu podávame domácu knedľu alebo lokše.