Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Rybacie filé v alobale
Kategória: 
600 g rybacieho filé, 1 citrón, soľ, 1 menšia cibuľa, 60 g masla, 100 g bravčového mozočku, 100 g pečiarok (šampiňónov), mleté čierne korenie, petržlenová vňať, 1 vajce, olej

Rybacie filé v alobale - príprava

    Filé rozrežeme na pláty, pokvapkáme šťavou z citróna, osolíme a necháme chvíľu postáť.
    Medzitým pokrájame cibuľu, speníme ju na masle, pridáme posekaný, očistený a odblanený mozoček, pokrájané pečiarky a udusíme.
    Podľa chuti osolíme, okoreníme mletým čiernym korením
    a posekanou petržlenovou vňaťou.
    Nakoniec pridáme vajce.
    Zmes premiešame a zrovnáme na polovicu mäsa po dĺžke plátu, ktorý sme potreli olejom.
    Prehneme, okraje zopneme špáradlami, preložíme na olejom pomastený alobal a dobre zabalíme.
    Dáme na pekáč a v stredne teplej rúre pečieme 20-25 minút. Počas pečenia alobal obrátime.
    Podávame s varenými zemiakmi a šalátom.
Top