Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Kapor po grécky
Kategória:
1500 g očisteného kapra, 30 g soli, 250 g cibule, 100 g oleja, voda, 30 g cesnaku, 200 g zeleniny (mrkvy, petržlen, zeler), 150 g múčneho masla, 200 g bieleho vína, 300 g kečupu, 100 g kapie, 100 g citrónu
Kapor po grécky - príprava
Cibuľu pokrájame na jemné kolieska, mierne opečieme na oleji, pridáme posolené porcie kapra, opečieme, postriekame vodou, upečieme - dodusíme takmer do mäkka a vyberieme.
Do ostávajúcej šťavy pridáme jemne nastrúhaný cesnak, na slížiky pokrájanú koreňovú zeleninu, opäť postriekame vodou a podusíme.
Do hotovej zmesi pridáme na slížiky nakrájanú kapiu
a citrónovú šťavu.
Upečeného kapra v šťave krátko podusíme.
Pri podávaní kapra prelejeme pripravenou šťavou.
Ako prílohu podávame zemiaky na ľubovoľný spôsob a citrón
Podobné recepty
Kapor po grécky - príprava
Do ostávajúcej šťavy pridáme jemne nastrúhaný cesnak, na slížiky pokrájanú koreňovú zeleninu, opäť postriekame vodou a podusíme.
Do hotovej zmesi pridáme na slížiky nakrájanú kapiu
a citrónovú šťavu.
Upečeného kapra v šťave krátko podusíme.
Pri podávaní kapra prelejeme pripravenou šťavou.
Ako prílohu podávame zemiaky na ľubovoľný spôsob a citrón