Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Hydinový závin plnený zeleninou
Kategória:
1223 KJ – 1 osoba
(5 porcií),
1 kurča alebo morka, 2 ČL olivového oleja Bertolli, biele mleté korenie,
soľ, vegeta, 1 pór, 200g mrkvy, 4 PL mrazeného hrášku, 4 PL mrazenej
kukurice, 3 šampiňóny, 2 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať.
Hydinový závin plnený zeleninou - príprava
Kurča umyjeme, zbavíme kože a kostí.
Kuracie mäso jemne naklepeme, potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a potrieme prelisovaným cesnakom.
Mrkvu očistíme, umyjeme a postrúhame.
Šampiňóny očistíme a pokrájame na malé rezance.
Mrkvu, šampiňóny, spolu s hráškom a kukuricou poukladáme na mäso, posypeme vegetou, zvinieme a uchytíme niťou alebo špajglou.
Na malom množstve olivového oleja krátko orestujeme
na rezance pokrájaný pór, pridáme závin.
Podlejeme malým množstvom vriacej vody a dáme piecť do mäkka do rozohriatej rúry na 45 minút.
Podľa potreby podlievame vodou.
Pokrájané plátky závinu podávame posypané s posekanou petržlenovou vňaťou a poliate výpekom.
Hydinový závin plnený zeleninou - príprava
Kuracie mäso jemne naklepeme, potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a potrieme prelisovaným cesnakom.
Mrkvu očistíme, umyjeme a postrúhame.
Šampiňóny očistíme a pokrájame na malé rezance.
Mrkvu, šampiňóny, spolu s hráškom a kukuricou poukladáme na mäso, posypeme vegetou, zvinieme a uchytíme niťou alebo špajglou.
Na malom množstve olivového oleja krátko orestujeme
na rezance pokrájaný pór, pridáme závin.
Podlejeme malým množstvom vriacej vody a dáme piecť do mäkka do rozohriatej rúry na 45 minút.
Podľa potreby podlievame vodou.
Pokrájané plátky závinu podávame posypané s posekanou petržlenovou vňaťou a poliate výpekom.