250 g bielej čokolády, 750 ml smotany na šľahanie,
3 stužovače šľahačky, 1 lyžica kakaového prášku, 6žĺtkov, 6 lyžíc práškového cukru, 2 balíčky hnedých Be-Be keksov
Čokoládovo - smotanové rezy - príprava
Bielu čokoládu rozpustíme nad parou.
500 ml šľahačky vyšľaháme dotuha s dvoma stužovačmi šľahačky a odložíme do chladničky.
Žĺtky ušľaháme s práškovým cukrom a postupne vmiešame rozpustenú čokoládu a ušľahanú šľahačku.
Formu vystelieme jemnou priesvitnou fóliou. Na jej dno uložíme Be-Be keksy, ktoré potrieme krémom. Na krém ukladáme keksy a znova krém, pokiaľ formu nenaplníme. Potom formu prikryjeme fóliou a odložíme na 4 hodiny do mrazničky.
Pred podávaním opatrne odstránime fóliu, koláč vyklopíme a ozdobíme zvyšnu šľahačkou vyšľahanou s kakaovým práškom.