Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Harlekýn
Kategória:
Cesto:4 vajcia,100 g cukru,20 g kakaa,50 g hrubej muky
Plnka:30 g masla,30 g hrubej muky,1/4 l mlieka + 100 g masla,100 g cukru,30 g kakaa,1 šľahačka
Harlekýn - príprava
Utrieme žĺtky s cukrom, pridáme kakao, muku a vmiešame sneh z bielkov.
Upečieme vo vymastenej a mukou vysypanej tortovej forme.
Z 30 g masla a 30 g muky urobíme svetlou zápražku.
Zalejeme mliekom a miešame na miernom ohni až zhustne. Zvlášť vymiešame 100 g masla,100 g cukru a kakao. Primiešame chladnúcu zápražku a v silnej vrstve natrieme
na upečený korpus.
Navrch natrieme ušľahanú šľahačku.
Môžeme ozdobiť kakaom alebo strúhanou čokoládou, príp. zaváranými višňami.
Harlekýn - príprava
Upečieme vo vymastenej a mukou vysypanej tortovej forme.
Z 30 g masla a 30 g muky urobíme svetlou zápražku.
Zalejeme mliekom a miešame na miernom ohni až zhustne. Zvlášť vymiešame 100 g masla,100 g cukru a kakao. Primiešame chladnúcu zápražku a v silnej vrstve natrieme
na upečený korpus.
Navrch natrieme ušľahanú šľahačku.
Môžeme ozdobiť kakaom alebo strúhanou čokoládou, príp. zaváranými višňami.