Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Rybacie chrumky
Kategória:
* 2 kg sladkovodnej ryby (amur, kapor alebo tolstolobik),
* soľ,
* mletú rascu,
* červenú papriku,
* čierne korenie,
* hladkú múku
Rybacie chrumky - príprava
Zo sladkovodnej ryby urobíme 2 filety - odrežeme z oboch strán svalovinu od chrbtice a rebier.
Filet položíme kožou na dosku a ostrým nožom priečne režeme plátky hrubé asi 4-5 mm.
Ak sú príliš dlhé, priečne ich prerežeme
(zhruba na rozmer 3 x 4 cm).
Nakrájané kúsky okoreníme zmesou soli, mletej rasce, červenej papriky, čierneho korenia (ale môže byť aj mletá šalvia, zázvor atď. - podľa fantázie).
Potom jednotlivé kúsky obalíme v hladkej múke a necháme
asi polhodinu postáť.
Nakoniec ich upečieme na horúcom oleji do zlatista
a chrumkava.
Takéto „chrumky" sú výbornou prílohou k bielemu suchému vínu.
Podobné recepty
Rybacie chrumky - príprava
Filet položíme kožou na dosku a ostrým nožom priečne režeme plátky hrubé asi 4-5 mm.
Ak sú príliš dlhé, priečne ich prerežeme
(zhruba na rozmer 3 x 4 cm).
Nakrájané kúsky okoreníme zmesou soli, mletej rasce, červenej papriky, čierneho korenia (ale môže byť aj mletá šalvia, zázvor atď. - podľa fantázie).
Potom jednotlivé kúsky obalíme v hladkej múke a necháme
asi polhodinu postáť.
Nakoniec ich upečieme na horúcom oleji do zlatista
a chrumkava.
Takéto „chrumky" sú výbornou prílohou k bielemu suchému vínu.