Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Francúzske škvarky
Kategória:
* 1 kg kvalitného bôčiku,
* pol litra bieleho vína,
* čierne korenie,
* soľ
Francúzske škvarky - príprava
Bôčik nakrájame na väčšie kocky, okoreníme a osolíme.
Kocky dáme do misy, zaťažíme ich pokrievkou a necháme ich
v chlade stáť 1 deň.
Potom nalejeme 2 dcl vína do hrnca, nasypeme doň kocky bôčika a necháme rovnako ako škvarky škvariť.
Nepodlievame ich vodou, len vínom.
Škvarky vyberieme vo chvíli, keď vyzerajú ako veľmi opečené mäso.
Podávame s dobrým mäkkým chlebom a suchším bielym vínom.
Francúzske škvarky - príprava
Kocky dáme do misy, zaťažíme ich pokrievkou a necháme ich
v chlade stáť 1 deň.
Potom nalejeme 2 dcl vína do hrnca, nasypeme doň kocky bôčika a necháme rovnako ako škvarky škvariť.
Nepodlievame ich vodou, len vínom.
Škvarky vyberieme vo chvíli, keď vyzerajú ako veľmi opečené mäso.
Podávame s dobrým mäkkým chlebom a suchším bielym vínom.