Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Francúzske škvarky
* 1 kg kvalitného bôčiku, * pol litra bieleho vína, * čierne korenie, * soľ

Francúzske škvarky - príprava

    Bôčik nakrájame na väčšie kocky, okoreníme a osolíme.
    Kocky dáme do misy, zaťažíme ich pokrievkou a necháme ich
    v chlade stáť 1 deň.
    Potom nalejeme 2 dcl vína do hrnca, nasypeme doň kocky bôčika a necháme rovnako ako škvarky škvariť.
    Nepodlievame ich vodou, len vínom.
    Škvarky vyberieme vo chvíli, keď vyzerajú ako veľmi opečené mäso.
    Podávame s dobrým mäkkým chlebom a suchším bielym vínom.
Top