5 vajec 80 g práškového cukru 75 g polohrubej múky 10 g kakaového prášku 2 lyžice oleja
Plnka: 400 ml smotany na šľahanie 2 stužovače šľahačky 150 g tmavej mliečnej čokolády 1 vanilínový cukor
PIŠKÓTOVÝ ZÁVIN - príprava
5 žĺtkov vymiešame s 20 g cukru. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pomaly vsypeme 60 g cukru a spolu zmiešame. Do tejto masy zľahka primiešame žĺtky s cukrom a múku. Masu rozdelíme na dve časti. Do jednej vmiešame kakaový prášok a olej. Pripravené cestá striekame pomocou potravinárskeho vrecúška striedavo v pruhoch na plech vyložený papierom na pečenie. Špajdľou vtiahneme tmavé cesto do bieleho. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 8 minút. Po upečení zavinieme do rolády a necháme vychladnúť.
Po vychladnutí odstránime papier, naplníme plnkou a opäť zrolujeme. Dáme stuhnúť na 2 hodiny do chladničky.
Plnka: Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha s vanilínovým cukrom a so stužovačom šľahačky. Tmavú mliečnu čokoládu rozpustíme nad parou. Za občasného premiešania necháme vychladnúť a potom primiešame k vyšľahanej šľahačke.