Gerlachovské rezy s orechovou náplňou
• 450 g hladkej muky, • 300 g masla (nebo iného tuku), • 3 žĺtky, • 3 lyžice práškového cukru, • 1/2 lyžičky sódy, • 20 g droždia, • trochu mlieka, • 250 g mletých orechov, • 250 g práškového cukru, • trochu mlieka a rum na zvlhčenie • marmeláda (môže byť kyslejší, je to lepší)

Gerlachovské rezy s orechovou náplňou - príprava

    Na dosku dáme muku, žĺtky, cukor, sódu a droždie rozmiešame v troške mlieka.
    Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 3 diely a ihneď (bez kysnutia) vyvaľkáme 3 pláty veľkosti plechu.
    Na vymastený plech dáme 1 vyvaľkaný plát, potrieme ho marmeládou, posypeme polovicou zmesi orechov a cukru, zvlhčíme (pokropíme ) trochu mliekom a rumom,
    zakryjeme 2 plátom cesta, ktorý natrieme marmeládou, posypeme druhou polovicou zmesi z orechov a cukru, pokropíme mliekom a rumom, zakryjeme 3 plátom cesta a upečieme.
    Po upečení pocukrujeme a nakrájame
Top