• 450 g hladkej muky,
• 300 g masla (nebo iného tuku),
• 3 žĺtky,
• 3 lyžice práškového cukru,
• 1/2 lyžičky sódy,
• 20 g droždia,
• trochu mlieka,
• 250 g mletých orechov,
• 250 g práškového cukru,
• trochu mlieka a rum na zvlhčenie
• marmeláda (môže byť kyslejší, je to lepší)
Gerlachovské rezy s orechovou náplňou - príprava
Na dosku dáme muku, žĺtky, cukor, sódu a droždie rozmiešame v troške mlieka.
Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 3 diely a ihneď (bez kysnutia) vyvaľkáme 3 pláty veľkosti plechu.
Na vymastený plech dáme 1 vyvaľkaný plát, potrieme ho marmeládou, posypeme polovicou zmesi orechov a cukru, zvlhčíme (pokropíme ) trochu mliekom a rumom,
zakryjeme 2 plátom cesta, ktorý natrieme marmeládou, posypeme druhou polovicou zmesi z orechov a cukru, pokropíme mliekom a rumom, zakryjeme 3 plátom cesta a upečieme.
Po upečení pocukrujeme a nakrájame