Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Hliva na maďarský spôsob
Kategória:
500 g hlivy, 100 g údenej slaniny, lyžica oleja, cibuľa, koriander, paprika, 2 dl smotany, 500 g zemiakov.
Hliva na maďarský spôsob - príprava
Zemiaky uvaríme v šupke, nie celkom do mäkka.
Olúpeme ich a vychladnuté nakrájame na plátky.
Hlivy nakrájame na väčšie kúsky, osolíme.
Slaninu nakrájame na kocky a cibuľu na plátky.
Pekáč vymastíme olejom, na dno naukladáme plátky zemiakov, na to vrstvu hlív so slaninou, ochutíme koreninami a soľou. Ako vrchnú vrstvu uložíme plátky zemiakov.
Mletú červenú papriku vmiešame do smotany, zalejeme ňou navrstvené zložky a v rúre upečieme.
Hliva na maďarský spôsob - príprava
Olúpeme ich a vychladnuté nakrájame na plátky.
Hlivy nakrájame na väčšie kúsky, osolíme.
Slaninu nakrájame na kocky a cibuľu na plátky.
Pekáč vymastíme olejom, na dno naukladáme plátky zemiakov, na to vrstvu hlív so slaninou, ochutíme koreninami a soľou. Ako vrchnú vrstvu uložíme plátky zemiakov.
Mletú červenú papriku vmiešame do smotany, zalejeme ňou navrstvené zložky a v rúre upečieme.