Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Jahňacie stehno
Ľahký

Na prípravu jahňacieho stehna totiž veľa postupov. Nám sa osvedčil tento.

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Suroviny

  • 600 g 600 g stehna bez kostí
  • 3 dcl červené víno
  • 50 g rajčinového pretlaku
  • 20 g múky
  • tuk
  • 200 g hliva
  • 2 ks cibuľa
  • čierne korenie, soľ
  • cesnak a rozmarín

Jahňacie stehno - príprava

    Mäso prešpikujeme cesnakom, zalejeme vínom pomiešaným s rajčinovým pretlakom a na 24 hodín odložíme na chladné miesto.
    Mäso vyberieme, osušíme, poprášime múkou a na prudko rozpálenom tuku opražíme spolu s pokrájanou cibuľou
    do červenohneda, podlejeme vínom s pretlakom a dusíme do zmäknutia.
    Uvarenú hlivu pokrájame na rezance.
    Mäkké mäso vyberieme, šikmo pokrájame na porcie, do šťavy pridáme zvyšnú múku vymiešanú s troškou studenej vody. Napokon pridáme hlivy, chvíľku povaríme, ochutíme koreninami.
    Mäso podlejeme šťavou a dáme zapiecť.
Top