Zapekané rajčiny
Kategória: 
4 väčšie tvrdé rajčiny, 125 g hlivy, 2 lyžice strúhanky, 20 g masla, 1 lyžica oleja, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, soľ.

Zapekané rajčiny - príprava

    Z rajčín odrežeme vŕšky a vydlabeme vnútro.
    Očistené a umyté hlivy nakrájame na tenké plátky a udusíme na masle.
    Pridáme vydlabanú dužinu z rajčiakov a opraženú strúhanku, primiešame zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno
    a touto zmesou naplníme rajčiny.
    Uložíme do ohňovzdornej nádoby vymastenej tukom, pokvapkáme olejom a asi 15 minút zapekáme vo vyhriatej rúre.
    Podávame ešte teplé s chlebom alebo so zemiakovou kašou.
Top