Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Zapečený ovčí syr
Kategória: 
500 g lístkového cesta, 500 g ovčieho syra, 60 g masla, 80 g hladkej múky, 2,5 dl sladkého mlieka, pol lyžičky soli, na hrot noža mletého bieleho korenia, 6 vajec, maslo na potretie a vymastenie tortovej formy.

Zapečený ovčí syr - príprava

    Lístkové cesto necháme zmäknúť, čerstvý ovčí syr popučíme. Na panvici roztopíme maslo, primiešame múku, prilejeme mlieko a za občasného miešania varíme 5 minút.
    Potom omáčku osolíme, okoreníme bielym korením a necháme vychladnúť.
    Nakoniec do vychladnutej omáčky zamiešame vajcia a popučený syr.
    Lístkové cesto rozvaľkáme na 6 okrúhlych plátov veľkosti tortovej formy a všetky na vrchnej strane potrieme maslom. Formu potrieme maslom a ukladáme jeden kruh, ktorý potierame vrstvou syra a prikryjeme ďalším kruhom a rozložíme vrstvu syra.
    Postup opakujeme až kým všetky kruhy neuložíme do formy. Nakoniec priložíme posledný kruh, potrieme ho maslom a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 1 hodinu.
    Po upečení formu otvoríme a zapekaný syr krájame ako tortu.
Top