1 kg vykostených kuracích stehien bez kože,
3 väčšie jablká,
4 veľké cibule,
2 hlávky cesnaku, soľ , bazalka ,
mletá sladká paprika,
250 g oravskej slaniny,
olej,
1 stredne veľká hlávka čínskej kapusty,
šťava z 2 citrónov , olivový olej
Zapekané kuracie stehná so šalátom - príprava
Kúsky mäsa jemne naklepeme, osolíme, ochutíme, potrieme olejom a prelisovaným cesnakom, a uložíme na plech.
Jablká a cibuľu nakrájame na kolieska.
Na každé stehno dáme plátok oravskej slaniny, cibuľu a jablko.
Pečieme v rúre na 180 stupňoch asi 30 minút, na záver
7 - 8 minút grilujeme.
Šalát: Čínsku kapustu nakrájame na drobno, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ, olivový olej a zalejeme čerstvou citrónovou šťavou.
Podávame s čerstvým tmavým chlebom.