Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Povíkendový nárez
Kategória:
kyslá kapusta,
zvyšky údenín (ľubovoľné druhy a množstvá napr.: saláma, párky, šunka),
2 vajcia,
kyslá smotana,
zemiaky,
cibuľa, cesnak, zázvor,
mletá paprika, čierne korenie mleté, soľ
Povíkendový nárez - príprava
Na dno pekáča rozložíme vrstvu kyslej kapusty.
Všetko mäso pokrájame na kocky, kolieska príp. natrháme na malé kúsky.
Dáme ho do misy, k tomu pridáme pretlačený cesnak a korenie (zázvor, mletá paprika, čierne korenie mleté, soľ).
Dobre to premiešame.
Z tohto mäsa urobíme v pekáči druhú vrstvu.
Na to dáme vrstvu na kolieska nakrájanej cibule a vrstvu
na kolieska nakrájaných zemiakov.
Pekáč vložíme do rúry.
Po 15 minútach zalejeme kyslou smotanou s rozšľahanými vajíčkami.
Dáme piecť na ďalších asi 20 minút.
Povíkendový nárez - príprava
Všetko mäso pokrájame na kocky, kolieska príp. natrháme na malé kúsky.
Dáme ho do misy, k tomu pridáme pretlačený cesnak a korenie (zázvor, mletá paprika, čierne korenie mleté, soľ).
Dobre to premiešame.
Z tohto mäsa urobíme v pekáči druhú vrstvu.
Na to dáme vrstvu na kolieska nakrájanej cibule a vrstvu
na kolieska nakrájaných zemiakov.
Pekáč vložíme do rúry.
Po 15 minútach zalejeme kyslou smotanou s rozšľahanými vajíčkami.
Dáme piecť na ďalších asi 20 minút.