Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Srnčie medailóniky so šafránovou omáčkou
Kategória:
300 g srnčieho chrbta bez kosti,
hladká múka,
maslo,
petržlenová vňať, biele korenie, šafran,
korenie na divinu,
soľ,
smotana na šľahanie,
vývar,
olej,
mlieko
Srnčie medailóniky so šafránovou omáčkou - príprava
Medailóniky zľahka naklepeme, a dáme na krátko marinovať (asi 1 hodinu).
Marinádu si pripravíme z oleja, koreňovej zeleniny a z divokého korenia: jalovec, nové korenie, celé korenie, tymián.
Solíme až pri pečení.
Medailóniky opečieme na panvici bez oleja.
Na panvici rozpustíme olej a maslo, pridáme 2 lyžičky hladkej múky a urobíme zápražku.
V teplom vývare rozmiešame šafran a vlejeme do zápražky. Pridáme mlieko a sladkú smotanu, osolíme, pridáme biele korenie a povaríme 5-10 minút.
Nakoniec pridáme maslo a čerstvú petržlenovú vňať.
Srnčie medailóniky so šafránovou omáčkou - príprava
Marinádu si pripravíme z oleja, koreňovej zeleniny a z divokého korenia: jalovec, nové korenie, celé korenie, tymián.
Solíme až pri pečení.
Medailóniky opečieme na panvici bez oleja.
Na panvici rozpustíme olej a maslo, pridáme 2 lyžičky hladkej múky a urobíme zápražku.
V teplom vývare rozmiešame šafran a vlejeme do zápražky. Pridáme mlieko a sladkú smotanu, osolíme, pridáme biele korenie a povaríme 5-10 minút.
Nakoniec pridáme maslo a čerstvú petržlenovú vňať.