Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Srnčie medailóniky so šafránovou omáčkou
300 g srnčieho chrbta bez kosti, hladká múka, maslo, petržlenová vňať, biele korenie, šafran, korenie na divinu, soľ, smotana na šľahanie, vývar, olej, mlieko

Srnčie medailóniky so šafránovou omáčkou - príprava

    Medailóniky zľahka naklepeme, a dáme na krátko marinovať (asi 1 hodinu).
    Marinádu si pripravíme z oleja, koreňovej zeleniny a z divokého korenia: jalovec, nové korenie, celé korenie, tymián.
    Solíme až pri pečení.
    Medailóniky opečieme na panvici bez oleja.
    Na panvici rozpustíme olej a maslo, pridáme 2 lyžičky hladkej múky a urobíme zápražku.
    V teplom vývare rozmiešame šafran a vlejeme do zápražky. Pridáme mlieko a sladkú smotanu, osolíme, pridáme biele korenie a povaríme 5-10 minút.
    Nakoniec pridáme maslo a čerstvú petržlenovú vňať.
Top