V 1/2 dl vlažného mlieka rozmiešame droždí, 1 dkg práškového cukru a dáme vykysnúť.
V ohriatej múke rozmiešame soľ, 3 dkg práškového cukru, prilejeme žĺtky, rozmiešané vo vlažnom mlieku.
Pridáme vykysnuté droždie rozpustené maslo (2 dkg)
a vypracujeme cesto.
Dáme vykysnúť na teplé miesto.
Potom cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľký ovál. Potrieme lekvárom a zavinieme v akúsi veľkú knedľu, podobnú chlebovému bochníku.
Zavinieme do čistej utierky a varíme na pare vo veľkom prikrytom hrnci nad vrejúcou vodou.
Varíme asi 10 – 15 minút.
Knedle sú hotové, ak sa na špáratko, ktoré pichneme do knedle, nelepí cesto.
Knedľu niťou krájame na koliečka, posypeme makom, cukrom a rozpustenou bravčovou masťou.