Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Rybacie guľky
Kategória:
1 kg ryby (kapor, tresčie filé),
1 vajce, 6 strúčikov cesnaku,
6 paradajok , 2 papriky ,
1 polievková lyžica múky, 1 polievková lyžica hrubej soli,
petržlenová vňať, 2 polievkové lyžice oleja,
soľ , čierne korenie mleté ,paprika sladká,
oregano, majoránka, bazalka, tymián, šafran
Rybacie guľky - príprava
Rybu dôkladne očistíme, umyjeme a vykostíme.
Kúsky vykosteného mäsa položíme na sito a posypeme hrubozrnnou soľou, necháme odstáť 15 min., potom mäso zomelieme.
Zomletú rybu položíme do misy, pridáme posekaný cesnak, petržlenovú vňať koreniny, celé vajce, čajovú lyžičku oleja a dôkladne vymiešame.
Sformujeme guľky vo veľkosti orecha.
Ak je masa priveľmi riedka, prisypeme trošku múky.
Do hrnca dáme polievkovú lyžicu oleja a pokrájané paradajky, ktoré sme sparili a ošúpali.
Posolíme a dusíme na slabom ohni.
Šafran dáme do pohára s horúcou vodou.
Papriku očistíme, umyjeme a pokrájame na malé pásiky.
Keď sa paradajky začnú variť, pridáme papriku a hrniec prikryjeme.
Varíme na miernom ohni asi 10 min., potom vlejeme vodu so šafranom a necháme zovrieť.
Guľky vložíme do omáčky, necháme zovrieť, oheň zmiernime na minimum a varíme ešte asi 15 min.
Guľky podávame v omáčke s ryžou (pečivom).
Podobné recepty
Rybacie guľky - príprava
Kúsky vykosteného mäsa položíme na sito a posypeme hrubozrnnou soľou, necháme odstáť 15 min., potom mäso zomelieme.
Zomletú rybu položíme do misy, pridáme posekaný cesnak, petržlenovú vňať koreniny, celé vajce, čajovú lyžičku oleja a dôkladne vymiešame.
Sformujeme guľky vo veľkosti orecha.
Ak je masa priveľmi riedka, prisypeme trošku múky.
Do hrnca dáme polievkovú lyžicu oleja a pokrájané paradajky, ktoré sme sparili a ošúpali.
Posolíme a dusíme na slabom ohni.
Šafran dáme do pohára s horúcou vodou.
Papriku očistíme, umyjeme a pokrájame na malé pásiky.
Keď sa paradajky začnú variť, pridáme papriku a hrniec prikryjeme.
Varíme na miernom ohni asi 10 min., potom vlejeme vodu so šafranom a necháme zovrieť.
Guľky vložíme do omáčky, necháme zovrieť, oheň zmiernime na minimum a varíme ešte asi 15 min.
Guľky podávame v omáčke s ryžou (pečivom).