Pečený králičí chrbát
300 g králičieho chrbta bez kostí, 100 g listového špenátu, 50 g šampiňónov, 80 g sušenej zemiakovej kaše, 80 g šunky, 200 g zeleniny (karotka, brokolica, mrkva, ružičkový kel), 0,5 dl šľahačky, 20 g masla, 50 g strúhanky, 10 g škrobovej múčky,

Pečený králičí chrbát - príprava

    Odrezky mäsa pokrájame na rezance, rozmixujeme s vajíčkom, šľahačkou a pridáme soľ a korenie.
    Zmes rozotrieme v tenkej vrstve na alobal približne vo veľkosti vykosteného králičieho chrbta.
    Na ňu navrstvíme špenátové listy, plátky šunky, osolený králičí chrbát a zavinieme do alobalu.
    Dáme na plech a necháme piecť.
    Servírujeme so zeleninou udusenou na masle a zahustenou solamylom, ktorý sme rozpustili v malom množstve vody.

    Podávame aj so zemiakovými tortičkami: Do zemiakového cesta pridáme vajíčko, osolíme, pridáme šampiňóny.
    Zmes vložíme do vymastených, strúhankou posypaných formičiek a dáme zapiecť na 10 minút (cca 200 stupňov). Podávame červené víno.
Top

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby