Roláda s broskyňami
140 g práškového cukru, 6 vajec, 100 g polohrubej múky, broskyňový kompót Krém: 250 g masla, 100 g cukru, 3 lyžice pudingového prášku, 2,5 dl šťavy z kompótu Poleva: 50 g čokolády na varenie, 35 g stuženého pokrmového tuku

Roláda s broskyňami - príprava

    Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a spolu s múkou striedavo vmiešame do žĺtkov. Cesto vylejeme na plech vyložený mastným papierom, rovnomerne rozotrieme a upečieme. Teplé cesto aj s papierom vyklopíme na vlhkú utierku a zvinieme do rolády. Vychladnuté cesto potrieme krémom, poukladáme naň broskyne nakrájané na rezance a pevne zvinieme do rolády. Vrch rolády polejeme čokoládovou polevou.

    Krém: Do 2 dl kompótovej šťavy dáme variť cukor. Vo zvyšnej šťave rozmiešame pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame do peny a postupne pridávame do vychladnutej kaše.

    Poleva: Nad parou roztopíme čokoládu na varenie, pridáme tuk a dobre vymiešame.
Top