Jahňacie s kokosom
1 jahňacie stehno, 3 lyžice strúhaný kokos, 6 lyžíc sójovej omáčky, 2 lyžičky škorice, badyán - rozdrvený, 2 lyžice kryštálového cukru, 6 strúčikov cesnaku, 100 g masla, soľ

Jahňacie s kokosom - príprava

    Roztopíme maslo, pridáme k nemu kokos a zamiešame.
    Do tejto zmesi pridáme škoricu, trochu rozdrveného badyánu, kryštálový cukor a trochu sójovej omáčky (podľa toho akú hustú zmes chceme dostať).
    Jahňacie mäso odblaníme, vykostíme a posolíme.
    Potrieme ho pripravenou kokosovou zmesou a uložíme na plech alebo do keramiky na pečenie.
    Cesnak môžeme pridať do zmesi na natieranie mäsa na záver, alebo ho pridáme na natreté mäso.
    Mäso podlejeme trochou vody a dáme do rúry piecť.
Top

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby