Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Divina na smotane
Kategória:
Toto mäsko je predsa len chuťovo troška iné, na aké sme zvyknutí. Ak sa vám naskytne príležitosť, určite ho vyskúšajte.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
suroviny
- 1 odblanený srnčí chrbát (alebo iná divina),
- 1 ks väčšia mrkva
- 1 ks cibuľa
- 3 ks bobkové listy
- 10 zrniečok čierneho korenia
- 1.5 dcl ocot
- soľ, horčica, kryštálový cukor
- slanina
- 1 ks kyslá smotana
- brusnicový džem alebo kompót
Divina na smotane - príprava
Zeleninu pokrájame na kolieska pridáme ocot dáme mierne variť do 0,45 l vody – asi 5 minút.
Robíme tzv. pác alebo moridlo.
Srnčí chrbát prešpikujeme údenou slaninou a dáme do vychladnutého pácu. Odložíme na týždeň na chladné miesto.
Po týždni vylejeme šťavu zo zeleninou do zvláštneho hrnca. Mäso zakryjeme alobalom a necháme dusiť asi hodinu.
Potom ho potrieme horčicou a dáme zapiecť asi na 30 minút. Urobíme si karamel a pridáme do neho zmixovanú časť výpeku. Dáme na mäso spolu s kyslou smotanou.
Pridáme brusnicový džem alebo kompót.
Podávame so žemľovou knedľou alebo makarónmi.
Ako nápoj podávame červené víno.
Toto mäsko je predsa len chuťovo troška iné, na aké sme zvyknutí. Ak sa vám naskytne príležitosť, určite ho vyskúšajte.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
suroviny
- 1 odblanený srnčí chrbát (alebo iná divina),
- 1 ks väčšia mrkva
- 1 ks cibuľa
- 3 ks bobkové listy
- 10 zrniečok čierneho korenia
- 1.5 dcl ocot
- soľ, horčica, kryštálový cukor
- slanina
- 1 ks kyslá smotana
- brusnicový džem alebo kompót
Divina na smotane - príprava
Robíme tzv. pác alebo moridlo.
Srnčí chrbát prešpikujeme údenou slaninou a dáme do vychladnutého pácu. Odložíme na týždeň na chladné miesto.
Po týždni vylejeme šťavu zo zeleninou do zvláštneho hrnca. Mäso zakryjeme alobalom a necháme dusiť asi hodinu.
Potom ho potrieme horčicou a dáme zapiecť asi na 30 minút. Urobíme si karamel a pridáme do neho zmixovanú časť výpeku. Dáme na mäso spolu s kyslou smotanou.
Pridáme brusnicový džem alebo kompót.
Podávame so žemľovou knedľou alebo makarónmi.
Ako nápoj podávame červené víno.