Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Syrové špagety s hráškom
Kategória:
500 g špagiet,
100 g oravskej slaniny,
1 lyžicu oleja,
150 g zeleného hrášku (mrazený, sterilizovaný, v sezóne čerstvý),
200 g syra mascarpone (môžeme nahradiť syrokrémom),
3-4 lyžice šľahačkovej smotany,
1 strúčik cesnaku,
soľ,
čierne mleté korenie,
trochu tvrdého strúhaného syra na posypanie
Syrové špagety s hráškom - príprava
Slaninku pokrájame nadrobno a popražíme na oleji.
Pridáme k nej popučený cesnak a ešte chvíľu popražíme. Osobitne povaríme hrášok, scedíme a pridáme k slaninke, spolu so syrokrémom a smotanou.
Na miernom ohni urobíme omáčku a ochutíme ju.
Špagety uvaríme v slanej vode obvyklým spôsobom, scedíme a premiešame ich so syrovo – hráškovou omáčkou (ak treba, rozriedime ju lyžičkou vody zo špagiet).
Na tanieroch ešte jemne posypeme strúhaným syrom.
Môžeme podávať s krehkým hlávkovým šalátom.
Dobrá rada: Ak chceme mať pikantnejšie špagety, omáčku pripravíme so syrom Niva, potom ju už nemusíme soliť.
Kto má rád v jedle cesnak, môže pridať o 1-2 strúčiky viac.
Podobné recepty
Syrové špagety s hráškom - príprava
Pridáme k nej popučený cesnak a ešte chvíľu popražíme. Osobitne povaríme hrášok, scedíme a pridáme k slaninke, spolu so syrokrémom a smotanou.
Na miernom ohni urobíme omáčku a ochutíme ju.
Špagety uvaríme v slanej vode obvyklým spôsobom, scedíme a premiešame ich so syrovo – hráškovou omáčkou (ak treba, rozriedime ju lyžičkou vody zo špagiet).
Na tanieroch ešte jemne posypeme strúhaným syrom.
Môžeme podávať s krehkým hlávkovým šalátom.
Dobrá rada: Ak chceme mať pikantnejšie špagety, omáčku pripravíme so syrom Niva, potom ju už nemusíme soliť.
Kto má rád v jedle cesnak, môže pridať o 1-2 strúčiky viac.