20 g droždia,
šálku mlieka,
2 žĺtky,
250 g hladkej múky,
1 KL soli,
1,5 šálky hrozienok,
1 väčšie jablko,
tuk na vysmážanie
Šišky s hrozienkami - príprava
Z droždia a mlieka urobíme kvások, vlejeme do múky, do ktorej sme pridali štipku soli, vložíme žĺtky a vypracujeme cesto.
Pridáme olúpané a postrúhané jablko, umyté a osušené hrozienka.
Cesto necháme vykysnúť, kým nezíska dvojnásobný objem.
Z vykysnutého cesta vykrajujeme pampúšiky, vkladáme ich do horúceho tuku a vysmážame.
Kladieme ich na papierové obrúsky, aby sa odstránil prebytočný tuk.
Pocukrujeme práškovým cukrom a vanilkou.
Dobrá rada: Do zbytkov cesta môžeme vmiešať posekané oriešky, utvoriť šišky a vysmažiť.