Veľkonočný baránok (citrónový)
7 vajec, 250 g práškového cukru, 300 g polohrubej múky, citrón a vanilínový cukor

Veľkonočný baránok (citrónový) - príprava

    Cesto: vymiešame 5 žĺtkov a 2 celé vajcia s polovicou cukru, pridáme kôru, šťavu z 1 citróna a vanilínový cukor. Z bielkov a zo zvyšku cukru ušľaháme tuhý sneh, spolu s múkou ho opatrne vmiešame do žĺtkov a vypracujeme cesto. Väčšiu barančekovú formu vymastíme maslom alebo tukom, vysypeme strúhankou.
    Cesto vylejem do formy, zarovnáme ho a dáme do vyhriatej rúry pomaly! piecť.
    Pečieme asi hodinu.
    Upečeného barančeka necháme trochu vychladnúť vo forme. Potom ho opatrne vyklopíme a ozdobíme práškovým cukrom.
    Z hrozienok mu urobíme očká a na krk priviažeme mašľu.
Top