Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Najlepšie veterníky
Kategória:
6 dl vody, soľ,180 g oleja,450 g hladkej múky špeciál,10 vajec.PLNKA:1 l mlieka,
2 ks Palmarin,
400 g cukor,
4 Zlaté klasy,
ananásová príchuť
Najlepšie veterníky - príprava
Do väčšej nádoby nalejeme 6 dl vody, posolíme, pridáme 180 g oleja. Privedieme do varu a pridáme 450 g hladkej múky špeciál.
Dobre premiešame a odstavíme z ohňa.
Postupne po jednom vmiešame 10 vajec.
Vznikne hladká, pomerne tuhá zmes.
Cesto dáme do cukrárskeho sáčku a vytláčame cez kovový nadstavec.
Tvarujeme pomerne malé venčeky, pečením sa zväčšia.
Pečieme v rozohriatej rúre a asi po 10 minútach teplotu znížime.
Vychladené prerežeme a naplníme plnkou.
PLNKA: Z mlieka, cukru a Zlatých klasov uvaríme puding.
Za stáleho miešania ho necháme vychladnúť.
Vymiešame Palmarin a postupne vmiešame puding a pridáme príchuť.
Podobné recepty
Najlepšie veterníky - príprava
Dobre premiešame a odstavíme z ohňa.
Postupne po jednom vmiešame 10 vajec.
Vznikne hladká, pomerne tuhá zmes.
Cesto dáme do cukrárskeho sáčku a vytláčame cez kovový nadstavec.
Tvarujeme pomerne malé venčeky, pečením sa zväčšia.
Pečieme v rozohriatej rúre a asi po 10 minútach teplotu znížime.
Vychladené prerežeme a naplníme plnkou.
PLNKA: Z mlieka, cukru a Zlatých klasov uvaríme puding.
Za stáleho miešania ho necháme vychladnúť.
Vymiešame Palmarin a postupne vmiešame puding a pridáme príchuť.