Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Najlepšie veterníky
6 dl vody, soľ,180 g oleja,450 g hladkej múky špeciál,10 vajec.PLNKA:1 l mlieka, 2 ks Palmarin, 400 g cukor, 4 Zlaté klasy, ananásová príchuť

Najlepšie veterníky - príprava

    Do väčšej nádoby nalejeme 6 dl vody, posolíme, pridáme 180 g oleja. Privedieme do varu a pridáme 450 g hladkej múky špeciál.
    Dobre premiešame a odstavíme z ohňa.
    Postupne po jednom vmiešame 10 vajec.
    Vznikne hladká, pomerne tuhá zmes.
    Cesto dáme do cukrárskeho sáčku a vytláčame cez kovový nadstavec.
    Tvarujeme pomerne malé venčeky, pečením sa zväčšia.
    Pečieme v rozohriatej rúre a asi po 10 minútach teplotu znížime.
    Vychladené prerežeme a naplníme plnkou.

    PLNKA: Z mlieka, cukru a Zlatých klasov uvaríme puding.
    Za stáleho miešania ho necháme vychladnúť.
    Vymiešame Palmarin a postupne vmiešame puding a pridáme príchuť.
Top