Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Bratislavské rožky
Cesto:25 g kryštálového cukru, 175 g hladkej múky, 85 g krupicovej múky, 150 g masla, 25 g mlieka, 10 g droždia, soľ.Plnka:250 g maku alebo orechov, 2 žĺtky, 125 g mlieka, 200 g cukru, 25 g citrónovej kôry, 1 vanilínový cukor, 2 žĺtky na potieranie,

Bratislavské rožky - príprava

    Spracovať cesto, aby sa nelepilo na ruky ani dosku a nechať oddýchnuť.
    Prísady na plnku vymiešame spolu.
    Na vyvaľkaný plát cesta natrieme plnku.
    Spravíme závin a potrieme žĺtkami, necháme zaschnúť a znova potrieme žĺtkami.
    Dáme do trúby a necháme slabo piecť – pomaly.
    Rovnakým spôsobom môžeme piecť tvary rohlíčkov.
Top