Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Bratislavské rožky
Kategória:
Cesto:25 g kryštálového cukru,
175 g hladkej múky,
85 g krupicovej múky,
150 g masla,
25 g mlieka,
10 g droždia,
soľ.Plnka:250 g maku alebo orechov,
2 žĺtky,
125 g mlieka,
200 g cukru,
25 g citrónovej kôry,
1 vanilínový cukor,
2 žĺtky na potieranie,
Bratislavské rožky - príprava
Spracovať cesto, aby sa nelepilo na ruky ani dosku a nechať oddýchnuť.
Prísady na plnku vymiešame spolu.
Na vyvaľkaný plát cesta natrieme plnku.
Spravíme závin a potrieme žĺtkami, necháme zaschnúť a znova potrieme žĺtkami.
Dáme do trúby a necháme slabo piecť – pomaly.
Rovnakým spôsobom môžeme piecť tvary rohlíčkov.
Podobné recepty
Bratislavské rožky - príprava
Prísady na plnku vymiešame spolu.
Na vyvaľkaný plát cesta natrieme plnku.
Spravíme závin a potrieme žĺtkami, necháme zaschnúť a znova potrieme žĺtkami.
Dáme do trúby a necháme slabo piecť – pomaly.
Rovnakým spôsobom môžeme piecť tvary rohlíčkov.