Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Venušina roláda
Kategória:
800 g morčacích pŕs,
50 g postrúhaného syra typu ementál,
3 vajíčka,
½ l bieleho vína,
½ l slepačieho vývaru (zeleninového),
2 šalotky,
4 PL smotany,
50 g čerstvých byliniek (najlepšie špenátové listy a pažítka),
soľ, mleté čierne korenie
Venušina roláda - príprava
Urobíme praženicu z vajec, pridáme do nej nastrúhaný syr, nasekané špenátové listy a pažítku, posolíme a okoreníme. Umyté a osušené morčacie prsia rozrežeme ostrým nožom na plátky.
Potrieme ich bylinkovou zmesou, stočíme a previažeme niťou. Posolíme a okoreníme.
Na rozohriatom oleji opražíme roládu z obidvoch strán, podlejeme vínom, prikryjeme a dusíme (môžeme dusiť aj v trúbe) asi 1 hodinu.
Vyberieme mäso a šťavu zriedime vývarom a dochutíme smotanou.
Omáčku servírujeme osobitne.
Podávame so zemiakovými pusinkami
Podobné recepty
Venušina roláda - príprava
Potrieme ich bylinkovou zmesou, stočíme a previažeme niťou. Posolíme a okoreníme.
Na rozohriatom oleji opražíme roládu z obidvoch strán, podlejeme vínom, prikryjeme a dusíme (môžeme dusiť aj v trúbe) asi 1 hodinu.
Vyberieme mäso a šťavu zriedime vývarom a dochutíme smotanou.
Omáčku servírujeme osobitne.
Podávame so zemiakovými pusinkami