1 kurča,
80 g stuženého tuku alebo 4 PL oleja,
400 g cibule,
4 až 5 paradajok,
1 PL kečupu,
1 dl bieleho vína (vývaru),
1 PL citrónovej šťavy,
zväzok petržlenovej vňate,
soľ,
čerstvo zomleté čierne korenie
Kurča na paradajkach - príprava
Očistené kurča rozporcujeme na menšie kúsky, posolíme, okoreníme a na stuženom tuku alebo oleji udusíme vo veľkej panvici pod pokrievkou spolu s cibuľou pokrájanou na jemno a pokrájanými paradajkami asi 10 min.
Potom prilejeme víno alebo vývar, pokvapkáme citrónovou šťavou, dochutíme lyžicou kečupu, premiešame aj s posekanou petržlenovou vňaťou a udusíme do mäkka.
Podávame so zemiakmi, ryžou alebo s chlebom.
ALEBO: Podobným spôsobom môžeme na cibuli, paradajkach a paprike upiecť v rúre kuracie stehná.
Vopred však na nich urobíme zárezy, potrieme ich citrónovou šťavou, posolíme, okoreníme, do zárezov dáme kúsky údenej slaninky a necháme v chlade odstáť asi hodinu, až potom dáme piecť.