Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Špargľový šalát s kuracím mäsom
Kategória: 
500 g špargle, 30 g masla, soľ, cukor, 250 g kuracích pŕs, mleté čierne korenie, 9 lyžíc oleja, 2 stonky zeleru, 200 g šampiónov, 200 g polotvrdého syra, 1 jablko, 1 mango, 150 g kokteilových rajčín, 1 kučeravý šalát, 4 lyžice vinného octu, 2 lyžice stredne ostrej horčice

Špargľový šalát s kuracím mäsom - príprava

    Špargľu ošúpeme, rozkrojíme a varíme asi 15 min. v osolenej vode s maslom a štipkou cukru.
    Kuracie prsia umyjeme a osušíme, osolíme a okoreníme. Opečieme na 2 lyžiciach rozohriateho oleja do zlata
    a nakrájame na plátky (môžu byť aj zbytky vareného alebo pečeného hydinového mäsa).
    Umytý zeler nakrájame na slížiky.
    Šampióny nakrájame na plátky a opečieme.
    Syr nakrájame na kocky.
    Mango olúpeme, oddelíme od kôstky a pokrájame.
    Rajčiny rozpolíme.
    Šalát natrháme na malé kúsky.
    Všetky suroviny spolu zmiešame.
    Zostávajúci olej rozmiešame s octom, horčicou, soľou, korením a cukrom.
    Zálievkou polejeme šalát.
Top