Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Brokolicovo – karfiolový nákyp
Kategória: 
500 g brokolice, 500 g karfiolu, soľ, 200 g varenej šunky, 40 g masla, 40 g polohrubej múky, ¼ l vody z uvarenej zeleniny, ¼ l mlieka, mleté biele korenie, postrúhaný muškátový oriešok, 4 žĺtky, 100 g postrúhaného tvrdého syra, 4 bielka, tuk na formu

Brokolicovo – karfiolový nákyp - príprava

    Brokolicu a karfiol očistíme, rozdelíme na ružičky, stopky pokrájame na kocky.
    Pripravenú zeleninu obvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody, potom necháme odkvapkať na site.
    Časť vody si odložíme.
    Šunku pokrájame na malé kocky.
    Rúru predhrejeme na 200°C.
    Maslo rozpustíme a primiešame múku.
    Keď začne zmes peniť, za stáleho miešania prilejeme vodu
    z uvarenej zeleniny a mlieko.
    Varíme niekoľko minút, pričom stále miešame.
    Odstavíme z ohňa, primiešame žĺtky a 75 g postrúhaného syra. Osolíme, ochutíme korením a muškátovým orieškom.
    Do vymastenej nákypovej formy striedavo navrstvíme brokolicu a karfiol a posypeme kockami šunky.
    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do bešamelovo-syrovej omáčky.
    Rovnomerne ju nalejeme na nákyp, posypeme zvyšným syrom a na strednej priečke rúry pečieme asi 30 minút do zlatohneda.

Vaše názory

(5/5)
Top