Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Zeleninová štrúdľa
Kategória:
450 g lístkového cesta,
100 g stopkatého zeleru,
1 mrkva,
500 g brokolice,
1 červená paprika,
soľ, korenie, muškátový oriešok,
200 g kyslej smotany,
3 vajcia,
100 g postrúhaného tvrdého syra,
1 cibuľa,
1 strúčik cesnaku,
50 g masla,
100 g slaniny (môžete vynechať)
Zeleninová štrúdľa - príprava
Zeler, mrkvu, brokolicu a papriku očistíme a nadrobno pokrájame.
Všetko povaríme v horúcej osolenej vode asi 1 až 2 minúty. Scedíme a opláchneme studenou vodou.
Smotanu, vajcia, syr, bylinky, soľ, korenie a muškátový oriešok zmiešame a pridáme k zelenine.
Cibuľu a cesnak ošúpeme, nasekáme a do zlatista opečieme (so slaninou pokrájanou na kocky).
Rúru zohrejeme na 180°C.
Vyvaľkáme cesto, pokvapkáme roztopeným maslom, naložíme opečenú cibuľu s cesnakom a zeleninovú zmes, opatrne zrolujeme a uložíme na pomastený plech vyložený papierom na pečenie.
Okraje dobre pritlačíme, aby plnka nevytiekla.
Pečieme 35 minút, občas pretrieme zvyšným maslom.
Podobné recepty
Zeleninová štrúdľa - príprava
Všetko povaríme v horúcej osolenej vode asi 1 až 2 minúty. Scedíme a opláchneme studenou vodou.
Smotanu, vajcia, syr, bylinky, soľ, korenie a muškátový oriešok zmiešame a pridáme k zelenine.
Cibuľu a cesnak ošúpeme, nasekáme a do zlatista opečieme (so slaninou pokrájanou na kocky).
Rúru zohrejeme na 180°C.
Vyvaľkáme cesto, pokvapkáme roztopeným maslom, naložíme opečenú cibuľu s cesnakom a zeleninovú zmes, opatrne zrolujeme a uložíme na pomastený plech vyložený papierom na pečenie.
Okraje dobre pritlačíme, aby plnka nevytiekla.
Pečieme 35 minút, občas pretrieme zvyšným maslom.