Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Polievka z čerstvých fazuľových strúčikov
Kategória:
čerstvé fazuľkové strúčiky, kyslú smotanu, maslo, múku, soľ, mleté čierne korenie, cukor, ocot čerstvú kôprovú vňať, zeleninový vývar
Polievka z čerstvých fazuľových strúčikov - príprava
Maslo rozpustíme, zaprášime hladkou múkou a miešame, kým múka nezíska mierne zlatistú farbu.
Odstavíme a postupne prilievame vývar.
Neprestávame miešať, aby nám nevznikli hrudky.
Opäť postavíme na sporák, primiešame očistené a pokrájané fazuľkové struky.
Polievku privedieme do varu, varíme, kým struky nezmäknú. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením.
Trošku vývaru odoberieme a zmiešame s kyslou smotanou. Rozmiešanú zmes potom vlejeme do polievky. Zabránime tak tomu, aby sa smotana v polievke zrazila.
Polievku pred podávaním dochutíme octom a trochou cukru, prípadne dozdobíme čerstvou kôprovou vňaťou.
Polievka z čerstvých fazuľových strúčikov - príprava
Odstavíme a postupne prilievame vývar.
Neprestávame miešať, aby nám nevznikli hrudky.
Opäť postavíme na sporák, primiešame očistené a pokrájané fazuľkové struky.
Polievku privedieme do varu, varíme, kým struky nezmäknú. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením.
Trošku vývaru odoberieme a zmiešame s kyslou smotanou. Rozmiešanú zmes potom vlejeme do polievky. Zabránime tak tomu, aby sa smotana v polievke zrazila.
Polievku pred podávaním dochutíme octom a trochou cukru, prípadne dozdobíme čerstvou kôprovou vňaťou.