Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Višňovo-maková štrúdľa
Kategória: 
Hotové štrúdľové cesto, mrazené alebo chladené, 500 g vykôstkovaných višní, 100 g kryštálového cukru, 1/2 ČL škorice, 300 g maku, 2 PL medu, 1/8 l mlieka, kôru z citróna, 1/2 vanilínového cukru, 2 PL rumu, 1 PL hrozienok, štipku soli, maslo, práškový cukor

Višňovo-maková štrúdľa - príprava

    Hrozienka namočíme na 1 hodinu do rumu.
    Mlieko, 50 g cukru, med, vanilínový cukor, soľ a škoricu prevaríme. Prisypeme zomletý mak, hrozienka s rumom, premiešame a necháme vychladnúť.

    Štrúdľové cesto rozvaľkáme na tenký plát, potrieme rozpusteným maslom, potrieme makovou plnkou.
    Na ňu rozdelíme vykôstkované višne, posypeme ich zvyškom cukru, trochou škorice, kratšie okraje cesta založíme, potom štrúdľu zrolujeme, preložíme na vymastený plech, potrieme rozpusteným maslom a vložíme asi na 30 minút do rúry vyhriatej na 200 °C.
    Ešte teplú štrúdľu posypeme práškovým cukrom.
Top