Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Tvarohovo-višňové buchty
Kategória:
500 g múky, kvasnice, mlieko, 50 g cukru, kôru z 1 citróna, 1 vanilínový cukor, 250 ml mlieka, 2 vajíčka, 1 žĺtok, štipku soli, 200 g mäkkého masla, maslo a cukor na formu
Plnka: 200 g višní, 250 g tvarohu, 1 žĺtok, 2 vanilínové cukry, 20 g cukru, 50 g masla na potretie
Tvarohovo-višňové buchty - príprava
Kvasnice rozdrobíme do trochy vlažného mlieka s rozpusteným cukrom.
Necháme nakysnúť.
Kvások prelejeme do misky s múkou, pridáme citrónovú kôru, štipku soli, vanilínový cukor, žĺtky, vychladnuté rozpustené maslo a vymiesime hladké cesto.
Prikryjeme ho čistou utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste asi 30 – 40 minút.
Zatiaľ si pripravíme plnku. Tvaroh zmiešame so žĺtkom, cukrom, vanilínovým cukrom a zvyšnou citrónovou kôrou.
Zapekaciu misu vytrieme rozpusteným maslom a vysypeme cukrom.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme na 16 štvorčekov.
Na každý položíme trošku plnky a pár vykôstkovaných višní. Kraje cesta zlepíme, vyformujeme buchtičky.
Postupne ich nahusto poukladáme do zapekacej misy, každú potrieme trochou rozpusteného masla a necháme ešte 30 minút kysnúť.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút.
Hotové buchtičky posypeme práškovým cukrom alebo podávame s vanilínovým krémom či pudingom ako na dukátové buchtičky.
Podobné recepty
Tvarohovo-višňové buchty - príprava
Necháme nakysnúť.
Kvások prelejeme do misky s múkou, pridáme citrónovú kôru, štipku soli, vanilínový cukor, žĺtky, vychladnuté rozpustené maslo a vymiesime hladké cesto.
Prikryjeme ho čistou utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste asi 30 – 40 minút.
Zatiaľ si pripravíme plnku. Tvaroh zmiešame so žĺtkom, cukrom, vanilínovým cukrom a zvyšnou citrónovou kôrou.
Zapekaciu misu vytrieme rozpusteným maslom a vysypeme cukrom.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme na 16 štvorčekov.
Na každý položíme trošku plnky a pár vykôstkovaných višní. Kraje cesta zlepíme, vyformujeme buchtičky.
Postupne ich nahusto poukladáme do zapekacej misy, každú potrieme trochou rozpusteného masla a necháme ešte 30 minút kysnúť.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút.
Hotové buchtičky posypeme práškovým cukrom alebo podávame s vanilínovým krémom či pudingom ako na dukátové buchtičky.