Vyprážané syrové guľôčky
Kategória: 
300 g údeného syra, 60 g hladkej múky, 200 – 300 ml mlieka, 50 g masla, 4 žĺtky, mleté čierne korenie, majorán, mletá rasca, vegeta, soľ, hladká múka na obalenie, 1 vajce, strúhanka, olej

Vyprážané syrové guľôčky - príprava

    Na masle opražíme hladkú múku dozlatista, zalejeme ju mliekom a pripravíme hustejšiu zápražku, ktorú ochutíme korením, majoránom, rascou, vegetou a soľou.
    Do ešte horúcej zmesi primiešame postrúhaný syr, odstavíme z ohňa a pridáme žĺtky.
    Všetko dobre premiešame a necháme vychladnúť.
    Zo vzniknutej masy vytvarujeme ľubovoľne veľké guľôčky, ktoré postupne obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajci, strúhanke a vypražíme dozlatista.
    Syrové guľôčky podávame ako prílohu k mäsu, zelenine alebo ako chuťovku k nápojom
Top

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby