Špagety s morskými plodmi
Kategória:
1 kg sláviek (mušlí),
200 g lúpaných kreviet,
100 g malých sépií,
4 lyžice olivového oleja,
2 lyžice masla ,
soľ,
cesnak,
šťava z citrónu alebo limetky,
2 lyžice posekaný petržlen,
korenie,
1 balenie špagety,
1 kocka bylinky cesnak a petržlen
Špagety s morskými plodmi - príprava
Slávky dôkladne očistíme pod vodou. Použijeme len tie, ktoré sú zavreté.
Krevety umyjeme a sépie nakrájame na koliečka.
Na panvici rozohrejeme 2 lyžice oleja a maslo, vložíme slávky, prikryjeme a za stáleho pretriasania panvice tepelne upravujeme,kým sa slávky neotvoria.
Slávky, ktoré sa neotvorili, sú nepoužiteľné. Ostatné uvoľníme z lastúr.
Na rozohriatom zostávajúcom oleji a masle speníme nasekaný cesnak, kocku bylinky cesnak a petržlen, pridáme morské plody, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme petržlenom. Pridáme scedenú šťavu z mušlí a podusíme asi 5 minút.
Uvarené špagety scedíme a odkvapkané ich premiešame s morskými plodmi.
Okoreníme čerstvo mletým korením.
Podobné recepty
Kategória:
1 kg sláviek (mušlí),
200 g lúpaných kreviet,
100 g malých sépií,
4 lyžice olivového oleja,
2 lyžice masla ,
soľ,
cesnak,
šťava z citrónu alebo limetky,
2 lyžice posekaný petržlen,
korenie,
1 balenie špagety,
1 kocka bylinky cesnak a petržlen
Špagety s morskými plodmi - príprava
Slávky dôkladne očistíme pod vodou. Použijeme len tie, ktoré sú zavreté.
Krevety umyjeme a sépie nakrájame na koliečka.
Na panvici rozohrejeme 2 lyžice oleja a maslo, vložíme slávky, prikryjeme a za stáleho pretriasania panvice tepelne upravujeme,kým sa slávky neotvoria.
Slávky, ktoré sa neotvorili, sú nepoužiteľné. Ostatné uvoľníme z lastúr.
Na rozohriatom zostávajúcom oleji a masle speníme nasekaný cesnak, kocku bylinky cesnak a petržlen, pridáme morské plody, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme petržlenom. Pridáme scedenú šťavu z mušlí a podusíme asi 5 minút.
Uvarené špagety scedíme a odkvapkané ich premiešame s morskými plodmi.
Okoreníme čerstvo mletým korením.
Krevety umyjeme a sépie nakrájame na koliečka.
Na panvici rozohrejeme 2 lyžice oleja a maslo, vložíme slávky, prikryjeme a za stáleho pretriasania panvice tepelne upravujeme,kým sa slávky neotvoria.
Slávky, ktoré sa neotvorili, sú nepoužiteľné. Ostatné uvoľníme z lastúr.
Na rozohriatom zostávajúcom oleji a masle speníme nasekaný cesnak, kocku bylinky cesnak a petržlen, pridáme morské plody, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme petržlenom. Pridáme scedenú šťavu z mušlí a podusíme asi 5 minút.
Uvarené špagety scedíme a odkvapkané ich premiešame s morskými plodmi.
Okoreníme čerstvo mletým korením.