Špagety s morskými plodmi
Kategória: 
1 kg sláviek (mušlí), 200 g lúpaných kreviet, 100 g malých sépií, 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžice masla , soľ, cesnak, šťava z citrónu alebo limetky, 2 lyžice posekaný petržlen, korenie, 1 balenie špagety, 1 kocka bylinky cesnak a petržlen

Špagety s morskými plodmi - príprava

    Slávky dôkladne očistíme pod vodou. Použijeme len tie, ktoré sú zavreté.
    Krevety umyjeme a sépie nakrájame na koliečka.
    Na panvici rozohrejeme 2 lyžice oleja a maslo, vložíme slávky, prikryjeme a za stáleho pretriasania panvice tepelne upravujeme,kým sa slávky neotvoria.
    Slávky, ktoré sa neotvorili, sú nepoužiteľné. Ostatné uvoľníme z lastúr.
    Na rozohriatom zostávajúcom oleji a masle speníme nasekaný cesnak, kocku bylinky cesnak a petržlen, pridáme morské plody, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme petržlenom. Pridáme scedenú šťavu z mušlí a podusíme asi 5 minút.
    Uvarené špagety scedíme a odkvapkané ich premiešame s morskými plodmi.
    Okoreníme čerstvo mletým korením.
Top