Na panvici si rozohrejeme olivový olej a speníme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku do zlatista. Pridáme nasekaný cesnak a chvíľočku restujeme.
K zelenine pridáme mleté mäso a restujeme tak dlho, dokiaľ nebude mäso takmer hotové. Mäso dochutíme, osolíme, okoreníme a pridáme bylinky, nasekané oregano. Zalejeme paradajkami v plechovke, dochutíme cukrom, korením na špagety a ešte štipkou soli a korenia. Môžeme podľa chuti ešte pridať oregano a pretlačený cesnak.
Uvarené špagety (podľa návodu na obale) nikdy nepreplachujeme vodou! Len scedíme, pokvapkáme olejom alebo troškou masla a premiešame.
Hotovú boloňskú omáčku podávame s uvarenými špagetami, posypeme nastrúhaným eidamom alebo parmezánom, ozdobíme lístkami oregana a jemne pokvapkáme olivovým olejom.