Tekvicové fašírky
Kategória:
Potrebujeme:
1 stredne veľká tekvica, príp. cuketa;
4 surové zemiaky;
2 celé vajíčka;
2-3 strúčky cesnaku;
1 stredne veľká cibuľa;
100g tvrdého syra- najlepšie údeného;
60g údeniny (špekáčky, párky, klobáska, šunka ap.);
soľ, mleté čierne korenie- podľa chuti;
strúhanka- na zahustenie + na obalenie;
olej na vyprážanie
Tekvicové fašírky - príprava
Tekvicu olúpeme, ak sú jadierka veľké- vyberieme ich, umyjeme a nastrúhame nahrubo spolu so surovými zemiakmi. Pridáme nahrubo nastrúhaný syr, celé vajcia, nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú údeninu, podľa chuti posolíme a okoreníme (zmes dobre vyžmýkame, aby bola čo najsuchšia), zahustíme strúhankou. Tvarujeme fašírky, ktoré ešte obalíme v strúhanke a vyprážame v rozpálenom oleji do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom.
Kategória:
Potrebujeme:
1 stredne veľká tekvica, príp. cuketa;
4 surové zemiaky;
2 celé vajíčka;
2-3 strúčky cesnaku;
1 stredne veľká cibuľa;
100g tvrdého syra- najlepšie údeného;
60g údeniny (špekáčky, párky, klobáska, šunka ap.);
soľ, mleté čierne korenie- podľa chuti;
strúhanka- na zahustenie + na obalenie;
olej na vyprážanie
Tekvicové fašírky - príprava
Tekvicu olúpeme, ak sú jadierka veľké- vyberieme ich, umyjeme a nastrúhame nahrubo spolu so surovými zemiakmi. Pridáme nahrubo nastrúhaný syr, celé vajcia, nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú údeninu, podľa chuti posolíme a okoreníme (zmes dobre vyžmýkame, aby bola čo najsuchšia), zahustíme strúhankou. Tvarujeme fašírky, ktoré ešte obalíme v strúhanke a vyprážame v rozpálenom oleji do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom.