Tekvicové fašírky
Potrebujeme: 1 stredne veľká tekvica, príp. cuketa; 4 surové zemiaky; 2 celé vajíčka; 2-3 strúčky cesnaku; 1 stredne veľká cibuľa; 100g tvrdého syra- najlepšie údeného; 60g údeniny (špekáčky, párky, klobáska, šunka ap.); soľ, mleté čierne korenie- podľa chuti; strúhanka- na zahustenie + na obalenie; olej na vyprážanie

Tekvicové fašírky - príprava

    Tekvicu olúpeme, ak sú jadierka veľké- vyberieme ich, umyjeme a nastrúhame nahrubo spolu so surovými zemiakmi. Pridáme nahrubo nastrúhaný syr, celé vajcia, nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú údeninu, podľa chuti posolíme a okoreníme (zmes dobre vyžmýkame, aby bola čo najsuchšia), zahustíme strúhankou. Tvarujeme fašírky, ktoré ešte obalíme v strúhanke a vyprážame v rozpálenom oleji do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom.
Top