Kurča s bylinkami
Kategória: 
1 menšie kurča, 2 citróny, 1 cibuľu, materinu dúšku, majorán, petržlenová vňať, bobkový list, 1 kocku hovädzieho vývaru, 1 dl bieleho vína, olej, soľ, celé čierne korenie.

Kurča s bylinkami - príprava

    Očistené kurča nakrájame na časti, vložíme do misy a marinujeme v citrónovej šťave spolu s citrónovou kôrkou, soľou a čiernym korením (približne 1 hodinu).
    Na oleji opražíme cibuľu (ale nesmie sčervenať).
    Vyberieme kurča z marinády a spolu s cibuľou opražíme pár minút.
    Posolíme, okoreníme a po chvíli polejeme marinádou.
    Pridáme bylinky, polejeme vínom a varíme 45 minút.
    Občas polejeme vývarom.
    Pred ukončením posypeme petržlenovou vňaťou.
    Ako prílohu odporúčame pečené zemiaky.
Top