Koložvárska kapusta
Kategória: 
400 g bravčového mäsa, 200 ml kyslej smotany, 400 g ryže, 400 g kyslej kapusty, 50 g cibule, cesnak, 60 g masti, rasca, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ

Koložvárska kapusta - príprava

    Pomleté mäso pridáme na nakrájanú cibuľu, ktorú sme spenili na masti s červenou paprikou.
    Posolíme,pridáme roztlačený cesnak, korenie a rascu, chvíľku podusíme.
    Kapustu podlejeme vodou a dusíme.
    Ryžu opražíme na masti, osolíme, podlejeme vodou a dusíme.
    Na pekáč dáme vrstvu kapusty, ryže a mäsa.
    Končíme vrstvou kapusty, ktorú zalejeme kyslou smotanou. Takto nachystaný pekáč, vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme.
    Podávame s varenými zemiakmi alebo s čerstvým čiernym chlebom.
Top