Farebné kuracie ázijské stehná
Kategória: 
400 g vykostených kuracích stehien, 1 cibuľa, 3 papriky malé (červená, zelená, žltá), 1 malá konzerva bambusových výhonkov, ½ hrnčeka slepačieho vývaru (môže byť aj instantný bujón), 1 cl sherry, whisky alebo brandy, olej, solamyl, ryža vo varných sáčkoch, kari korenie, ďumbier, sójová omáčka, chili paprička

Farebné kuracie ázijské stehná - príprava

    Vykostenené kuracie stehná pokrájame na kocky, pridáme olej, sójovú omáčku, ďumbier, kari, brandy a solamyl, premiešame.
    Prikryjeme, necháme asi pol hodinu marinovať.
    Cibuľu nakrájame pozdĺžne na mesiačiky, papriku na malé kosoštvorce.
    Na panvici rozpálime olej, marinované mäso na ňom rýchlo osmažíme, vyberieme.
    Do výpeku dáme smažiť cibuľku spolu s paprikou a chilli papričkou.
    Po minúte varenia pridáme bambusové výhonky a smažíme ešte asi minútu.
    Do panvice potom vrátime mäso, zalejeme vývarom, pridáme trochu sójovej omáčky.
    Na miernom ohni povaríme asi sedem minút.
    Pri príprave ryže môžeme okrem soli pridať kari korenie, ryža tak získa peknú žltú farbu
Top