Rybí vývar
Kategória:
1kg rybích hláv, kostí a zvyškov (bez kože), 1 cibuľu pokrájanú na krúžky, 1 mrkvu pokrájanú na kolieska, 1 pokrájanú zelerovú vňať, 2 bobkové listy, petržlenovú a tymiánovú vňať, soľ a 2 litre vody,1 hrnček bieleho vína a 6 zrniek čierneho korenia
Rybí vývar - príprava
Do väčšieho hrnca dáme všetky ingrediencie.
Pomaly necháme zovrieť na miernom ohni.
Penu, ktorá sa vytvorí na povrchu vývaru, zberáme.
Hrniec potom prikryjeme a varíme asi 15 minút.
Pridáme 1 hrnček bieleho vína a 6 zrniek čierneho korenia. Znova prikryjeme a povaríme ešte 5 minút.
Vývar precedíme cez sitko.
Dbáme, aby sa doň nedostali ostatné suroviny.
Vývar vydrží v chladničke 2 dni, zmrazený 2 mesiace.
Podobné recepty
Kategória:
1kg rybích hláv, kostí a zvyškov (bez kože), 1 cibuľu pokrájanú na krúžky, 1 mrkvu pokrájanú na kolieska, 1 pokrájanú zelerovú vňať, 2 bobkové listy, petržlenovú a tymiánovú vňať, soľ a 2 litre vody,1 hrnček bieleho vína a 6 zrniek čierneho korenia
Rybí vývar - príprava
Do väčšieho hrnca dáme všetky ingrediencie.
Pomaly necháme zovrieť na miernom ohni.
Penu, ktorá sa vytvorí na povrchu vývaru, zberáme.
Hrniec potom prikryjeme a varíme asi 15 minút.
Pridáme 1 hrnček bieleho vína a 6 zrniek čierneho korenia. Znova prikryjeme a povaríme ešte 5 minút.
Vývar precedíme cez sitko.
Dbáme, aby sa doň nedostali ostatné suroviny.
Vývar vydrží v chladničke 2 dni, zmrazený 2 mesiace.
Pomaly necháme zovrieť na miernom ohni.
Penu, ktorá sa vytvorí na povrchu vývaru, zberáme.
Hrniec potom prikryjeme a varíme asi 15 minút.
Pridáme 1 hrnček bieleho vína a 6 zrniek čierneho korenia. Znova prikryjeme a povaríme ešte 5 minút.
Vývar precedíme cez sitko.
Dbáme, aby sa doň nedostali ostatné suroviny.
Vývar vydrží v chladničke 2 dni, zmrazený 2 mesiace.