Knedle z plesňového syra
100 g jemného plesňového syra, 125 ml mlieka, 2 vajcia, 250 g na kocky nakrájaného pečiva, cibuľu, 3 lyžice rastlinného oleja, 2 strúčiky cesnaku, 3 lyžice nakrájanej pažítky, 5 lyžíc hrubej múky, soľ, čierne korenie

Knedle z plesňového syra - príprava

    Na kocky nakrájané pečivo dáme do misy.
    Vajcia s trochou soli rozmiešame v mlieku a prelejeme ním pečivo. Dobre premiešame.
    Cibuľu nakrájame na kocky a urestujeme na oleji. Pridáme prelisovaný cesnak, krátko osmažíme a primiešame k pečivu. Hmotu dobre premiešame v mise a necháme 20 minúť odpočinúť. Potom podľa potreby pridáme múku.
    Plesňový syr nakrájame na kocky a spolu s pažítkou vmiešame do knedľovej hmoty.
    Mokrými rukami vytvarujeme knedle, vyvaľkáme ich v múke, vložíme do mierne vriacej osolenej vody a pri nízkej teplote varíme asi 15 minút.
    Hotové posypeme pažítkou a podávame k listovým šalátom.
Top