Jahňacie guľky s paradajkami
600 g odblaneného jahňacieho mäsa, 1 žemľa, 1 vajce, soľ, majorán, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, olej, 1 cibuľa, 200 g paradajok, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1,5 dl červeného vína, 1 dl mäsového vývaru, 50 g hrášku

Jahňacie guľky s paradajkami - príprava

    Jahňacie mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku a vložíme
    do misy.
    Pridáme namočenú vyžmýkanú žemľu, vajce, osolíme, ochutíme majoránom, mletým čiernym korením a pretlačeným cesnakom. Premiešame a zo zmesi tvarujeme guľky.
    Na troche oleja opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme guľky a za stáleho miešania opražíme.
    Podlejeme polovicou vína a krátko podusíme.
    Paradajky vložíme do vriacej vody, prudko schladíme, ošúpeme a pokrájame.
    Pridáme k mäsu spolu s paradajkovým pretlakom, podlejeme zvyšným vínom, mäsovým vývarom, posypeme hráškom a udusíme do mäkka.
    Počas dusenia občas premiešame.
Top